Egypt není známý pouze pro své pyramidy a starověké památky, ale také jako skvělé místo pro milovníky vodních sportů. Díky teplému Středozemnímu moři a Rudému moři je Egypt ideálním místem pro šnorchlování, potápění, windsurfing či kitesurfing. Oblast kolem Hurghady a Sharm el-Sheikhu patří mezi nejoblíbenější destinace pro tyto aktivity díky průzračné vodě a bohaté podmořské fauně. Pokud hledáte dovolenou plnou adrenalinu na vlnách, Egypt je pro vás to pravé místo!

Vodní dobrodružství v Egyptě

Egypt není známý pouze pro své pyramidy a starověkou historii, ale také jako skvělé místo pro vodní dobrodružství. Díky svému rozlehlému pobřeží na Rudém moři a Sinajském poloostrově nabízí Egypt ideální podmínky pro milovníky vodních sportů. Oblasti jako Hurghada, Sharm El Sheikh nebo Dahab jsou oblíbenými destinacemi pro potápěče, kteří se mohou těšit na průzračné vody plné úchvatných korálových útesů a pestrou podmořskou faunu.

Kromě potápění si návštěvníci mohou užít i další vodní aktivity jako je šnorchlování, windsurfing či kitesurfing. Vzhledem k stabilním větrným podmínkám je Egypt vyhledávaným místem mezi surfaři z celého světa. Na řece Nil pak lze absolvovat romantickou plavbu felukou nebo adrenalinový rafting ve skalnatých soutěskách poblíž Asuánu. Pro ty, kteří hledajíc odpočinek u vody, jsou tu krásné písčité pláže s luxusními resorty a možnostmi relaxace u bazénů či lázním s léčivými minerálními prameny.

Šnorchlování a potápění v Rudém moři

Rudé moře je jedním z nejoblíbenějších míst pro šnorchlování a potápění na světě. Díky svému teplému klimatu, průzračné vodě a bohatství korálových útesů láká každoročně tisíce turistů z celého světa. Šnorchlování je ideálním způsobem, jak si užít krásy podmořské fauny a flóry bez nutnosti složitého vybavení. Stačí si jenom nasadit masku, dýchací trubici a ploutve a ponořit se do fascinujícího podvodního světa.

Pro ty, kteří chtějí zažít opravdovou adrenalinovou zábavu, je potápění tou správnou volbou. Rudé moře nabídne nespočet možností pro různorodé ponory – od pozorování žraloků či rejnoků po zkoumání vraků lodí ze starověku. Profesionální potápěči doporučují navštíviti známý lokalitu Dahab s modrou dcerou nebo Sharm El Sheikh s útesy Ras Mohammed pro ty nejlepší podvodní dobrodružství.

Windsurfing a kitesurfing u Hurghady

Hurghada je jedním z nejoblíbenějších míst pro vodní sporty jako windsurfing a kitesurfing. Díky stabilnímu větru a teplému moři se zde nacházejí ideální podmínky pro tyto adrenalinové aktivity. Windsurfové i kitesurfové školy nabízí kurzy pro začátečníky i pokročilé, takže si můžete užít tento vzrušující sport bez ohledu na vaše dovednosti.

Pokud jste milovníkem extrémních sportů, určitě byste neměli vynechat možnost vyzkoušet windsurfing či kitesurfing během pobytu v Hurghadě. Nejenže si užijete skvělé podmínky pro tyto sporty, ale budete mít také možnost poznat krásné egyptské pobřeží z úplně nové perspektivy. Ať už jste začátečníci nebo zkušení surfaři, Hurghada má co nabídnout každému nadšenci do vodních sportů.



Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Pavla Lovecká
Autorem fotografií v tomto příspěvku je AI (UI).